Ελαιόδεντρο
Από εδώ ξεκίνησαν όλα… Ταυτισμένο με το φως, το καλό , Αναγέννηση και Ειρήνη, Πηγη Διατροφής

Ελιά
Σύμβολο Καλοσύνης και Ευγένειας, Πλούσια πηγή Aντιοξειδιτικών

Ελαιόλαδο
Βραβείο νικητών των Παναθηναϊκών Αγώνων, Αύξηση HDI , μείωση LDL , προστασία από Altzhaimer

Πιστοποιητικά
Ασφαλής κατανάλωση

Ελαιόλαδο υψηλής διατροφικής αξίας
Greekelea

Εταιρικό Προφίλ

Η Greekelea group ιδρύθηκε από ανθρώπους με πάθος για δημιουργία και ανάπτυξη προϊόντων υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας. H εταιρεία δραστηριοποιείται στον τομέα των εξαγωγών ελαιολάδου και άλλων προϊόντων της ελιάς όπως παστά ελιάς και επιτραπέζιες ελιές, αλλά και προϊόντων με βάση το μέλι. Στην Greekelea ψάχνουμε για ελαιόλαδο χωρίς χημικές παρεμβάσεις και αυτό επιτυγχάνεται με την συνεργία επιστημόνων όπως χημικούς και γεωπόνους απ’ όλη την Ελλάδα. Έτσι με την εμπειρία μας αλλά και με συνεχείς ελέγχους επιλέγουμε το κατάλληλο λάδι για τους πελάτες μας όπως κάνουμε και για την οικογένεια μας. Έχουμε καθιερώσει ένα σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων το οποίο είναι σε συμμόρφωση με τις αρχές του συστήματος HACCP. Όραμα μας είναι να συνεχιστεί η μακρά ελληνική παράδοση στο ελαιόλαδο και να δημιουργήσουμε μια από τις καλύτερες μάρκες premium ελαιόλαδου.

Oil
Honey Beekeeping Products
Extra Virgin Olive Oil
Limited Edition
GreekElea

Η σειρά Extra Virgin Olive Oil είναι για αυτούς που θέλουν να εντάξουν το ελαιόλαδο στην καθημερνή διατροφή τους με όλα τα διατροφικά οφέλη χωρίς όμως να σκέφτονται τα χρήματα που πρέπει να δώσουν. Για περισσότερες πληροφορίες απλά βαλτέ τον κωδικό ιχνηλασιμότητας που αναγράφεται στο μπουκάλι, στην μπάρα που γράφει ιχνηλασιμότητα προϊόντων. Έτσι είσαστε σίγουροι για το προϊόν που κρατάτε στα χέρια σας για όλες τις διαδικασίες που έχουν δημιουργηθεί από το χωράφι που έγινε η συλλογή μέχρι το ράφι που το αγοράσατε.  60ml
90ml
250ml
500ml
750ml

Ελαιόλαδο και Υγεία

Το ελαιόλαδο περιέχει υψηλά επίπεδα μονοακόρεστων λιπαρών οξέων (MUFA) και ένα πλήθος από βιοδραστικά συστατικά. Από αυτές τις φαινολικές ενώσεις εκτενώς μελετηθεί. Σχετικά με τα οφέλη των MUFA στην ανθρώπινη υγεία, ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Ποτών ποιότητα αδειοδότησης ισχυρισμούς υγείας (ισχυρισμοί για την υγεία), για πρώτη φορά το 2004, σχετικά με την προστασία που προσφέρεται από μονοακόρεστα λιπαρά οξέα του ελαιολάδου κατά του κινδύνου της καρδιαγγειακής νόσου. Συνολικά, τα οφέλη των λιπαρών οξέων του ελαιόλαδου συνοψίστηκαν στο πρώτο Διεθνές Συνέδριο για το Ελαιόλαδο και την Υγεία, 2005.
Το Ελαιόλαδο, ωστόσο, είναι περισσότερο από μια πλούσια πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων. Οι φαινολικές ενώσεις έχουν δείξει τις αντιφλεγμονώδεις και χημειο-προστατευτικές ιδιότητες. Η oleokanthali (oleocanthal) ελαιόλαδο, έχει βρεθεί να έχουν παρόμοια αποτελέσματα με αντι-φλεγμονώδη φάρμακα όπως η ibunoprofene. Σε καμία από τις μελέτες που έχουν εξετάσει το ρόλο των φαινολικών ενώσεων στο ελαιόλαδο, έχει παρουσιαστεί κυτταροτοξικότητα.
Η Ευρωπαϊκή EUROLIVE μελέτη (Η επίδραση της κατανάλωσης του ελαιολάδου στην οξειδωτική βλάβη στους ευρωπαϊκούς πληθυσμούς) παρουσιάστηκε το 2006, τεκμηριωμένα αποδεικτικά στοιχεία για τον προστατευτικό ρόλο των φαινολικών ενώσεων στο ελαιόλαδο Τα πειράματα αυτής της μελέτη που διεξήχθη σε 200 υγιείς εθελοντές σε όλη την Ευρώπη και έδειξε την προστασία έναντι οξειδωτικού στρες μετά από καθημερινή κατανάλωση 25 ml ελαιόλαδο πλούσιο σε φαινολικές ενώσεις (παρθένο ελαιόλαδο). Συγκεκριμένα, η αύξηση των επιπέδων της HDL (καλή χοληστερόλη) και μειωμένη δείκτες λιπιδίων του οξειδωτικού στρες μετά από τρεις μήνες η κατανάλωση του παρθένου ελαιολάδου. Επιπλέον, η ίδια μελέτη έδειξε μείωση στους δείκτες οξείδωσης του DNA, της τάξης του 13% – ποσοστό συγκρίσιμο με τα ποσά που παρατηρήθηκαν μετά την διακοπή του καπνίσματος.
Παγκοσμίως, το ελαιόλαδο είναι ένα από τα δέκα πιο ευεργετικά διατροφικά προϊόντα τα οποία συνδέονται με τη μακροζωία και την πρόληψη ασθενειών.
Το ελαιόλαδο είναι η βάση της Μεσογειακής διατροφικής αλυσίδας, η οποία έχει αποδειχθεί ότι αποτελεί πρότυπο σωστής και υγιεινής διατροφής και παράγοντα μακροζωίας
Βλέπουμε για μια ακόμη φορά ότι ορισμένα τρόφιμα μπορεί να αποτελούν φάρμακα για την πρόληψη και αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών που μαστίζουν σήμερα την ανθρωπότητα.
Οι ευεργετικές ιδιότητες του ελαιόλαδου έγκεινται στην χημική του σύσταση:Το ελαιόλαδο αποτελείται από ελαϊκό οξύ, λινελαϊκό οξύ, παλμητικό και στεατικό οξύ και από φυτοστερόλες σε πολύ μικρό ποσοστό. Από τα στοιχεία αυτά, μεγάλη σημασία για τον άνθρωπο έχει το λινελαϊκό οξύ, η έλλειψη του οποίου οδηγεί σε σειρά βλαβών, όπως καθυστέρηση της ανάπτυξης, διαταραχές του μεταβολισμού κ.λ.π.
Το ελαιόλαδο περιέχει 60-80% μονοακόρεστα λιπαρά οξέα τα οποία είναι πολύ πιο ανθεκτικά σε οξειδωτικές διαδικασίες σε σχέση με τα πολυακόρεστα που περιέχονται στα σπορέλαια.

συνέχεια

Νοθεία του Ελαιολάδου

Το ελαιόλαδο λόγω των χαρακτηριστικών του έχει κυριαρχήσει, κυρίως στις ελαιοπαραγωγικές χώρες, παρά το σκληρό ανταγωνισμό που δέχεται από άλλα φυτικά λάδια (σπορέλαια) τα οποία προσφέρονται σε χαμηλότερες τιμές. Δυστυχώς εκτός από τον ανταγωνισμό των σπορέλαιων, το ελαιόλαδο έχει να αντιμετωπίσει και μια οργανωμένη νοθεία κυρίως κατά το στάδιο της διακίνησης. Λόγω της ομοιότητας του ελαιόλαδου σε γενικά χαρακτηριστικά με άλλα φυτικά λάδια είναι δυνατόν να υπάρξει νοθεία χωρίς αυτή να γίνει αντιληπτή από τον καταναλωτή. Ακόμα και ιδιαίτερα μικρές ποσότητες ξένων λαδιών είναι δύσκολο να γίνουν αντιληπτές από εξειδικευμένα άτομα. Η νοθεία του ελαιόλαδου δεν είναι φαινόμενο των τελευταίων ετών, γινόταν και κατά το παρελθόν. Από τα πιο γνωστά λάδια τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί για την νοθεία του ελαιόλαδου είναι: το πυρηνέλαιο, το καλαμποκέλαιο, το φυστικέλαιο, το σησαμέλαιο, το ηλιέλαιο, το σογιέλαιο, και το λάδι της παπαρούνας. Εκτός από αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί κατά καιρούς, σε μικρές όμως ποσότητες το ρετσινόλαδο, το χοιρινό λίπος (λαρδί) καθώς και άλλα ζωικά λίπη. Σε ορισμένα κράτη έχει διαπιστωθεί νοθεία και με εστεροποιημένα ελαιόλαδα, δηλαδή με λάδια τα οποία προέρχονται από εστεροποίηση της γλυκερίνης με λιπαρά οξέα. Ο πιο σίγουρος και ίσως ο μοναδικός τρόπος για να διαπιστωθεί η νοθεία του ελαιόλαδου είναι η χημική ανάλυση του. Συχνά για τον έλεγχο της γνησιότητας του ελαιόλαδου χρησιμοποιούνται τα παλαιά κλασικά κριτήρια (προσδιορισμός φυσικών και χημικών σταθερών) σε συνδυασμό με τον έλεγχο των συντελεστών απορρόφησης, στο υπεριώδες φάσμα και με ορισμένες άλλες μεθόδους (Codex alimentarious Commission, 1970., Ninnis and Ninni, 1966..,IOOC, 1966) .Είναι χαρακτηριστικό ότι ο έλεγχος της νοθείας του ελαιόλαδου είναι δύσκολο να γίνει από τον καταναλωτή. Έτσι, υπεύθυνη τυποποίηση από τις διάφορες ελαιουργικές μονάδες (ιδιωτικές, κρατικές ή συνεταιριστικές ) και διακίνηση από αναγνωρισμένα και υπεύθυνα άτομα και φορείς , μπορεί να προστατεύσει το καταναλωτικό κοινό από την κατανάλωση νοθευμένου ελαιόλαδου.

Ετσι λόγω των παραπάνω πρακτικών, εμείς στην GREEKELEA σεβόμενοι τους φιλους πελατες μας, σας διασφαλίζουμε την ποιοτητα όλων των προιοντων μας και αυτό το πετυχαινουμε με τα εργαστήρια αναλύσεων και πιστοποιητικά που συνοδεύουν τα προιοντα μας.

συνέχεια

Υπηρεσία

Έχουμε επιλέξει τις καλύτερες ελιές από την Κρήτη την Πελοπόννησο και από άλλες περιοχές της Ελλάδος. Οι ελιές μεταφέρονται την ίδια μέρα στο ελαιοτριβείο και με την μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης βγαίνει ένα ελαιόλαδο που διατηρεί, στο εσωτερικό της φιάλης όλα τα πλούσια συστατικά, την μεστή γεύση, την ντελικάτη οσμή και πάντα με ένα άψογο αισθητικό αποτέλεσμα.(3 Αισθήσεις)       Μία από τις υπηρεσίες μας είναι η δυνατότητα εμφιάλωσης της δική σας ετικέτας ή να δημιουργήσετε πακέτα δώρων με στυλ συμφώνα με τις δικές σας ανάγκες και όπως ονειρεύεστε για τους δικούς σας πελάτες. Θα χαρούμε να μα στείλετε τις σκέψεις σας και το δημιουργικό τμήμα της εταιρείας μας θα κάνει το καλύτερο για να σας.     Το ελαιόλαδο μας έρχεται σε σας στην συσκευασία των 250ml, 500ml και 750ml.

συνέχεια
Ιχνηλασιμότητα

Εισάγετε το κωδικό προϊόντος για να δείτε τις πληροφορίες ιχνηλασιμότητας